Dry January? Je kan het!

Door een maand alcoholvrij te gaan slaap je beter, je voelt je energieker en je geeft minder uit. Waarom niet gelijk wat goeds doen? Met iedere euro die jij als Droge Jan doneert of inzamelt, draag je bij aan het stoppen van ongewenst seksueel gedrag. Een groot probleem onder jongeren waar Dance4Life aandacht voor vraagt. Vind jij ook dat dit moet stoppen? Begin 2022 met een knaller van een goed voornemen en word Droge Jan!

Bereken hoeveel jij in januari gaat besparen door hieronder de schuifjes opzij te schuiven.

Hoeveel drankjes drink jij in een week?

0 biertjes
0 wijntjes
0 mixdrankjes & shotjes

Wat je bespaart in een maand

...

Hoe doe je mee?

 1. Je kiest ervoor om je te laten sponsoren door je vrienden, familie en collega's. Zij slepen je door januari heen en doneren op jouw eigen actiepagina. Deze maak je binnen een paar klikken aan. Of nog leuker, ga als team een maand alcoholvrij!

2. Je meldt je aan en doneert alvast een drankje.

Wij laten het je natuurlijk niet helemaal alleen doen. Je ontvangt van ons allerlei tips en een cadeautje van Damrak Virgin 0.0!

Waarom doe je mee?

Het gebeurt helaas nog te vaak; je staat in de kroeg en iemand zit aan je billen. Of je vriend of vriendin die lastig gevallen wordt. Met een slok op vervagen soms grenzen voor wat gewenst en ongewenst is. Vooral onder jongeren is ongewenst seksueel gedrag een groot probleem.

Een op de drie meisjes en een op de negen jongens heeft in Nederland ervaring met ongewenst seksueel gedrag voor hun 18e verjaardag.

 

Vind jij ook dat dit écht niet kan? Laat je drankje staan in januari! Doordat jij bespaart en doneert kan Dance4Life jongeren een veilige plek bieden waar zij leren over het aangeven en aanvoelen van grenzen en wensen. Dat doen we onder andere door middel van lesprogramma's, maken van podcasts en voorlichting via influencers.

Meld je aan als Droge Jan!